Historia

Äppelgårdens Golfklubb
Äppelgården hittar du på infarten till Båstad, ca 2 km från E6an.Vi öppnade banans första 9 hål 2004 och de sista 9 hålen 2007. Vårt fina klubbhus invigde vi  2006.
Äppelgårdens Golf Klubb är klubben i en unik miljö med kvalité på banan. Vi har något för alla, gammal som ung.

Styrelsen bildades den 5/5-2002.
Klubben blev antagen av Svenska Golfförbundet den 7 oktober 2002. Marken som Äppelgården idag ligger på var fram till mitten av 60-talet ett lantbruk. 1977 planterades de första äppelträden. Äppelträden står kvar idag och där är många sorter att smaka av. Ett axplock av dessa är; Summerred, Mio, Karmin, Ingrid Marie, Julyred, Cox Orange.

Klubbhuset
Vårt klubbhus invigdes i maj 2006. Här ryms omklädningsrum med bastu, kontor, reception och vår restaurang med bar. Restaurangen är synnerligen trivsam med högt i tak, då det är fritt upp till nock med massiva träbjälkar, en stor öppen spis och en ny inredning sedan 2021. Från restaurangen är det fin utsikt över banan. På sommaren sitter du på vår trivsamma altan med utsikt över 18:e greenen. Vårt ”klubbrum” fungerar som ”trivselrum” med TV när så önskas, det ger en möjlighet att sitta lite avskilt.